לןגן

דגים לשבת נוסח ספרדי- צפתי

מאת: יעל דור, פורסם: 11/10/2020 | 12:18
דגים לשבת נוסח ספרדי- צפתי

תקציר המתכון: מתכון קל להכנה,אפשר להכין ממבחר דגים :מושט, לברק, דניס. דגים עם רוטב אליפות.הכי כיף לבצוע חלה טריה ולהרטיב ברוטב הפיקנטי הזה, קוביות הסלרי מתרככות ונותנות טעם מופלא לתבשיל.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להמליח את הדגים כ15 שעה. במקביל לחתוך את הסלרי לקוביות .לקלף שיני שום ולחצות אותם לשנים.

  2. אחרי 15 דקות מקמחים את הדגים בקמח ומנערים את השאריות,

  3. שמים שמן בסיר סוטאג' ומחממים.מניחים את הדגים שהשמן חם עד הזהבה.בתום הטיגון מוסיפים לסיר פפריקה ,את שיני השום נותנים לתבלינים להפתח ואז מוסיפים את

  4. קוביות הסלרי ועלי הסלרי, מניחים את הדגים בחזרה ומוסיפים מים בגובה הדגים.מתבלים במלח, נותנים לרוטב לבעבע.

  5. ומחלישים את הגז ומבשלים כחצי שעה אם נתחי הדג שלמים .20 דקות אם מבשלים דגים מפולטים.

  6. במהלך הבישול , לקחת כף ולהרטיב את הדגים ברוטב.

  7. אפשר בסוף הבישול להוסיף לימון סחוט , למי שאוהב רוטב חמצמץ.