לןגן

סמבוסק בשר

מאת: יעל דור, פורסם: 11/10/2020 | 10:46
סמבוסק בשר

תקציר המתכון: המתכון הזה כיכב בארוחות החג במשפחתנו,מקורו מהמטבח הספרדי מצפת,המשפחה הגיעה כמעט לפני 300 שנה. עשוי בצק שמרים מטוגן , בצק קריספי ממולא בבשר טחון . ט ע י ם

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

בצק

אופן הכנה

  1. הכנת בצק: שמים בקערה את השמרית מערבבים את הקמח מוסיפים בהדרגה את הביצים , שמן ,מים ולבסוף את המלח.

  2. לשים עד שנוצר בצק אחיד מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה.

  3. המילוי:- יש להכין מראש. המילוי חייב להיות קר במגע עם הבצק.

  4. חצי קילו בשר טחון.

  5. 2 בצלים קצוצים לחתיכות קטנות.

  6. צנוברים- לקלות על מחבת יבשה, כמות לפי העין !

  7. מלח ,פלפל שחור לפי הטעם.

  8. לטגן את הבצל עד שהופך להיות זהוב, מוסיפים את הבשר טחון ומקפיצים עד שצבעו משתנה. מתבלים במלח ,פלפל שחור לפי הטעם ,מפזרים את הצנוברים הקלויים ומערבבים.

  9. נותנים לתערובת להתקרר.

  10. אופן הכנת הסמבוסק:

  11. מורחים את משטח העבודה בשמן,

  12. את הבצק מחלקים לכדורים ראו בתמונה המצורפת. על משטח משומן קלות,כל כדור פותחים לעיגול ,שמים את המילוי במרכז העיגול, וסוגרים לחצי סהר, את הקצוות יש לסגור היטב אחרת הבצק יפתח בטיגון.

  13. מחממים מחבת עמוקה (ווק) בשמן עמוק, נותנים לשמן להתחמם, ברגע שהשמן חם מניחים את הסמבוסק במחבת, לא להעמיס . לטגן את הסמבוסק עד שמזהיב משני הצדדים ,להניח את המוכנים על נייר סופג.