לןגן

רולדה בציפוי ריבת חלב

מאת: סמדר גורביץ, פורסם: 10/10/2020 | 23:34

תקציר המתכון: אמא שלי תמיד הכינה רולדות בזוגות-אחת שוקולד במילוי קצפת והשניה לבנה במילוי קצפת עם פודינג, ספוגיות כל כך איזה פינוק!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתבנית תנור מרובעת גדולה מניחים נייר אפיה משומן

  2. מקציפים ביצים שלמות לקצף תפוח

  3. עם 5 כפות סוכר

  4. מוסיפים קמח בתנועות קיפול עדינות

  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומישרים לגובה אחיד כסנטימטר

  6. אופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות 8 עד 10 דקות

  7. מוציאים מהתנור, מניחים מגבת מטבח ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפייה

  8. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, פודינג, חלב, לקצף יציב

  9. פותחים בעדינות את הרולדה, מוציאים לאט את הנייר והמגבת וממלאים בקצפת, מרטיבים בחלב

  10. לציפוי: לוקחים 2 כפות מהמילוי יחד עם ריבת חלב, מערבבים ומצפים את הרולדה

  11. ניתן כמובן לצפות בגנאש שוקולד במקום ריבת חלב בתאבון!

  12. לוקחים 3 כפות