תקציר המתכון: קציצת בסטיל היא מעטפת של תפו"א עם מילוי של בשר טחון או ביצה קשה ...אני הפכתי את הקציצה עטפתי עם הבשר את התפו"א והביצה יצא להיט 💕
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
תהליך הרכבת הסיר :
ראשית את התפו"א עם הקליפה נרתיח במים עד לריכוך ...נקרר היטב ונקלף את הקליפה .
נרתיח בסיר נפרד את הבצים.. נצנן..נקלף ונניח בצד .
נתבל את התפו"א והבצים השלמות..ברבע כפית תבלין צ'ילי גרוס ומלח נערבב בעדינות.
כעת ניקח מהבשר טחון המתובל גודל של כדור טניס ....נשמן ידיים ונשטח על כף היד את הבשר הטחון. ...נניח במרכז תפו"א או ביצה ..נגלגל לכדור ואז ניצור צורת אליפסה ...מחצי קילו בשר יצאו לי 11 קציצות בסטיל הפוך ...ניקח סיר המיועד לתנור... נניח את הקציצות בשר הממולאות...בצורה מעגלית...במרכז הסיר נניח את התפו"א הנותרים...
כעת "נשקה" בעזרת כף עם הרוטב שהכנו ...ניתן להניח ענפי רוזמרין על התפו"א...או להוסיף ירק נוסף כגון פלפלים צבעוניים פרוסים...
כעת נכניס לתנור ללא מכסה חום 200 מעלות לא טורבו ! חום עליון חום תחתון ! בין 35 דקות או 40 דקות עד שהקציצה משחימה בחלקה העליון...מידי פעם נשקה עם הרוטב שבסיר את הקציצות שלא יתייבשו.
ניתן להכין את המנה עם חזה עוף טחון או פרגיות טחון..מי שלא רוצה שומן כבש יכול לוותר ...אך בהחלט המלצה שלי לא לוותר .
בהצלחה אילנית בניזרי 💕
***יש סרטון הכנה בקבוצה **
הצעה להגשה עם אורז