לןגן

רולדה ריבת חלב

מאת: מירי גולני, פורסם: 10/10/2020 | 08:32
רולדה ריבת חלב

תקציר המתכון: קרדיט למתכון של האלופה מלי מאירוב

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוגה: בקערת המיקסר מקציפים 5 חלבונים, סוכר, וסוכר וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב

  2. נוריד מהירות, למהירות הכי נמוכה ולהוסיף 5 חלמונים ושמן

  3. להוסיף לקערה ולערבב תוך כדי קיפול, את הקמח, אבקת אפייה ופודינג וניל וכל הזמן להמשיך ולערבב תוך כדי קיפול

  4. בתבנית של התנור להניח נייר אפייה ולשטח את התערובת על הנייר עם מרית

  5. לאפות כ-13 עד 15 דקות, בחום 180 מעלות

  6. להוציא את התבנית מהתנור. להניח את הרולדה לאורך ע"ג נייר אפייה חדש על מגבת מטבח נקייה, ולהוריד לאט לאט את נייר האפייה מהרולדה מלמעלה כלפי מטה. לגלגל את הרולדה בתוך המגבת ולקרר אותה במגבת כחצי שעה

  7. קרם וניל: בינתיים להקציף את מרכיבי הקרם לקרם נוקשה ויציב

  8. פותחים את הרולדה ומורחים עלייה ריבת חלב ומעל כחצי מקרם הוניל

  9. מגלגלים את הרולדה ומורחים עלייה את יתרת קרם הוניל ומזלפים/מקשטים מלמעלה עם ריבת חלב או קרם נוטלה