לןגן

חלות ענבי הגפן

מאת: מדי רואקי, פורסם: 07/10/2020 | 13:26
חלות ענבי הגפן

תקציר המתכון: חלות ענבי הגפן בפעם הראשונה שהכנתי אותן , הכנתי לחברה יקרה. יהי רצון שיתקבלו תפילותיה ותזכה לצאצאים ולנחת מרובה .

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה או בידיים ,לשים את כל החומרים ,כ10 דקות לבצק חלק ואחיד . מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה ( תלוי בעונה בחורף מפאת הקור הבצק תופח לאט יותר בקיץ תופח מהר יותר בשל החום).

  2. מורידים נפח , מתפיחים פעם שניה( לא חובה).

  3. מחממים תנור ל180 מעלות.

  4. יוצרים את אשכול הענבים מכדורים ומניחים אותם בצורת משולש. משטחים כדור אחד וגוזרים ליצירת העלה .

  5. מורחים בביצה ומקשטים בזרעי חמניה את העלים ובשומשום את האשכולות. מתפיחים בתבנית כ20 דקות עד חצי שעה ואופים בחום בינוני.

  6. לאחר האפיה מומלץ להניח את החלות להתקרר על רשת . בתאבון ובהצלחה🙏❤️ מדי.