תקציר המתכון: חלות ענבי הגפן בפעם הראשונה שהכנתי אותן , הכנתי לחברה יקרה. יהי רצון שיתקבלו תפילותיה ותזכה לצאצאים ולנחת מרובה .
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
במיקסר עם וו לישה או בידיים ,לשים את כל החומרים ,כ10 דקות לבצק חלק ואחיד . מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה ( תלוי בעונה בחורף מפאת הקור הבצק תופח לאט יותר בקיץ תופח מהר יותר בשל החום).
מורידים נפח , מתפיחים פעם שניה( לא חובה).
מחממים תנור ל180 מעלות.
יוצרים את אשכול הענבים מכדורים ומניחים אותם בצורת משולש. משטחים כדור אחד וגוזרים ליצירת העלה .
מורחים בביצה ומקשטים בזרעי חמניה את העלים ובשומשום את האשכולות. מתפיחים בתבנית כ20 דקות עד חצי שעה ואופים בחום בינוני.
לאחר האפיה מומלץ להניח את החלות להתקרר על רשת . בתאבון ובהצלחה🙏❤️ מדי.