לןגן

אורז פרסי עם ירק

מאת: מדי רואקי, פורסם: 06/10/2020 | 10:01
אורז פרסי עם ירק

תקציר המתכון: אורז פרסי. הכי טעים שיש. למדתי מחמותי היקרה.

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מסננים את האורז ממי ההשריה מניחים בסיר גדול עם מים עד לרוב גטבה הסיר ומרתיחים כתשע דקות ( עד שגרגירי האורז רכים למגע מבחוץ אך בפנים קשים מעט)

  2. מסננים את האורז ומערבבים עם כפית כורכום.

  3. מערבבים את כל הירק הקצוץ ומניחים בצד.

  4. מניחים שמן בסיר נון סטיק עמוק. מתבלים בכורכום ובמעט מלח. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה כאשר הם מכסים את כל תחתית הסיר, מטגנים מעט מצד אחד והופכים לצד שני על אש נמוכה.

  5. מניחים מעל שכבת אורז מפזרים מהירק כך עושים לסירוגין עד גמר האורז והירק.

  6. לוקחים את המים הרותחים עם המלח המומס והשמן מערבבים היטב ומוזגים בתנועה סיבובית ומפזרים על פני האורז . מניחים מגבת מתוחה על פני הסיר וסוגרים עם מכסה הסיר כאשר המגבת בין המכסה לסיר.

  7. מבשלים כ45 דקות. מכבים וממתינים לסיום האידוי כרבע שעה. בתאבון ובהצלחה 🙏❤️ מדי.