לחמניות ממולאות- הסנדוויץ של יום שישי😋😋
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 04/10/2020 | 19:53
תקציר המתכון:
אין יום שישי בלי לחם בית עם קציצות ומטבוחה והפעם הכנתי את הלחמניות ממוחאות בבשר טחון וחלק עם פטריות ובצל- זה פשוט טעיםםםםם אמאללל'ה
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לחמניות ממולאות בשר😍😍
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
אופן הכנת הבצק
-
בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים, משפר האפיה והסוכר ונתחיל לערבב
-
במהירות נמוכה, נוסיף 2 כוסות מים ונמשיך ללוש, מתחילים להוסיף את הכוס השלישית בהדרגה עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית, זה הזמן להוסיף את המלח וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
-
לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות.
אופן הכנת הלחמניות
-
לאחר שהבצק תפח בפעם השניה, מעבירים אותו למשטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-22 חתיכות.
-
כל חתיכה מכדררים לעיגול יפה ומניחים בצד.
-
ככה מכדדרים את הכל ומתחילים למלא את הכדור הראשון שהכנו.
-
מכסים את שאר הבצק שלא יתייבש.
-
אני עובדת על משטח עבודה קצת משומן.
-
פותחת עם המערוך כל כדור לעיגול ומניחה במרכז מילוי בנדיבות .
-
מתחילם לאסוף את כל הבצק מהצדדים לכיוון המרכז כמו שק ומכווצצת את הבצק עך שיווצר עיגול יפה.
-
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , כך ממשיכים למלא את כל הלחמניות.
-
מכסים במגבת מטבח קטנה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, משהו כמו עשרים דקות, חצי שעה.
-
בינתיים מחחמים תנור ל180 מעלות טורבו.
-
לאחר שהלחמניות תפחו מורחים בעדינות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום.
-
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים, לא לפחד לתת להם להשתזף יפה.
-
איך שהם יוצאים מהתנור, מכסים אותם במגבת וכך הם נהיים רכים וטעימים.
-
בחלק מהלחמניות עירבבתי קצת מהמילוי של הבשר הטחון יחד עם המילוי של הפטריות.
-
ומהמילוי שנותר הכנתי גם בורקסים😋
-
יוצא פשוט מושלםםם וטעיםםםם יאמי
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤
אופן הכנת מילוי הבשר
-
מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ והפלפל החריף ומערבבים חצי דקה.
-
מוסיפים את הבשר ומתחילים לערבב, אפשר לפורר עם מזלג על מנת שלא יהיו גושים גדולים וממשיכים לטגן עד שהבשר מחליף את צבעו, מתבלים בכל התבלינים שברשימה ומערבבים היטב, מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ורבע כפית סוכר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות שכל הטעמים ייספגו והבשר מוכן.
-
זה הזמן לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
-
להניח בצד לקרור מוחלט לפני המילוי של הלחמניות.
אופן הכנת מילוי הפטריות
-
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה יפה, מוסיפים את הפטריות ומתחילים לטגן דקה שתיים, מתחילים להוסיף תבלינים וממשיכים לטגן עוד 2 שלוש דקות לצמצום הנוזלים.
-
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
-
מניחים בצד לקרור מוחלט לפני מילוי הלחמניות.
מצרכים ללחמניות
-
1 ק"ג קמח מנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 שקית משפר אפייה או שקית א. אפיה
-
3 כפות גדושות סוכר
-
1 כף מלח
-
3/4 כוס שמן ( חד פעמי קר)
-
כ- 3 כוסות מים פושרים( כוס חד פעמי קר)
מצרכים למילוי פטריות ובצל
-
2 בצלים חתוכים לרצועות
-
2 קופ' פיטריות חתוכות מסוננים היטב מנוזלים( קצצתי אותם טיפה)
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חצי כפית פפריקה
-
רבע כפית כורכום
-
1 כפית מרק עוף
-
קמצוץ ראס אל חנות
מצרכים למילוי של הבשר
-
500 גרם בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ
-
3 שיני שום קצוצות דק
-
1 פלפל חריף קצוץ( לא חובה אבל מוסיף המון)
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חצי כפית פפריקה
-
רבע כפית כורכום
-
חצי כפית כמון
-
חצי כפית ראס אל חנות
-
רבע כפית קינמון
-
חצי כף מרק עוף
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
רבע כפית סוכר לאיזון החומציות
-
כמובן שכל אחת תתבל לפי טעמה האישי...
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה👆👆👆