שזיפים ותמרים ממולאים בבשר טחון עם פיסטוק ונענע
מאת: מירי צדוק, פורסם: 03/10/2020 | 23:53
תקציר המתכון:
מעדן
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
1/2 ק"ג בשר טחון
-
2 חב' של שזיפים שחורים מגולענים
-
2 חב' תמרים
-
שום כתוש
-
חצי כפית בהרט
-
חצי כפית פלפלים שאטה
-
בצל גדול
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
קינמון מעט
-
1 לוף פרוס לפרוסות דקות
-
2 גבעולי סלרי
-
אגוז מוסקט קורט
-
מלח
-
3 כוסות מים
-
פלפל שחור גרוס
-
חופן עלי נענע
-
חופן פיטרוזליה
-
פיסטוק שברים קטנים
-
בקערה לשים את הבשר טחון, חופן עלי נענע קצוץ היטב,
-
חופן פיטרוזליה קצוץ דק, שום כתוש, מלח, מעט קינמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס,והפיסטוק
-
לערבב היטב לעיסה אחידה,
-
2 חב' שזיפים מגולענים
-
ו2 חב' תמרים להוציא את החרצן,
-
למלות מעיסת הבשר טחון את השזיפים והתמרים,
-
בסיר לטגן בצל עד להזהבה לסדר את התמרים ו השזיפים , להוסיף את גבעולי הסלרי קצוץ לקוביות, והלוף פרוס לפרוסות, בהרט, וחצי כפית פלפל שאטה, למלות 3 כוסות מים ולבשל על אש נמוכה
-
לםני ההגשה לפזר מעל בצל ירוק קצוץ,כמה עלי נענע, ופיטרוזליה.
-
בהצלחה 🌹🌹
אופן הכנה
-