בורקס גבינה מבצק שמרים
מאת: אילת אליהו, פורסם: 03/10/2020 | 14:40
תקציר המתכון:
בורקס גבינה
בעבע בג'יבן
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
בורקס גבינה או בשמו העירקי בעבע בג'יבן😉.
-
קילו קמח מנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
200 גרם חמאה /מחמאה
-
3 כפות סוכר
-
כפית מלח
-
כפית חווג' לאפייה - לא חייב, מומלץ.
-
שתיים וחצי כוסות חד"פ חם מים פושרים.
-
ללוש הכל יחד, מלח בסוף
-
להתפיח כשעה.
-
לקרוץ עיגולים, למלות במילוי, לסגור,אני מורחת חלבון ביצה בשוליים לפני הסגירה שלא יפתח,ועם מזלג לעשות צורה.
מילוי
-
משתמשת בגבינה "עירקית" הכי טעים איתה, ומוסיפה קצת צהובה מגורדת
-
אפשר בולגרית וצהובה...
-
להוסיף ביצה וכף קמח לערבב טוב.
-
למרוח ביצה ושומשום לתנור מחומם מראש 180 עד להזהבה.
אופן הכנה
-