לןגן

בורקס ממולא בתפו"א בצל ופטריות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 01/10/2020 | 20:40
בורקס ממולא בתפו"א בצל ופטריות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מילוי

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח מנופה וכפית אחת מלאה של מלח. מוסיפים מים חמים. מערבבים היטב בקערה, מניחים על השיש ולשים כ -10 דקות עד שהבצק רך וחלק. מחלקים את הבצק ל -6 כדורים ומכסים אותו במטלית לחה, ומניחים שעה.

  2. בינתיים מכינים את המילוי:

  3. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה מוסיפים את השום וממשיכים לטגן, חותכים את הפטריות לחצי מוסיפים לבצל ומטגנים כמה דקות מוסיפים את התבלינים מטגנים כמה דקות מכבים את הגז.

  4. מקלפים את תפו"א ומועכים לפירה, מוסיפים את הפירה לבצל והפטריות ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

  5. שמים כוס אחת של שמן זית על צלחת, מקמחים מעט את השיש ומרדדים כל עיגול בצק בעזרת מערוך. משמנים את הבצק וסוגרים לחצי ומניחים אותו על מגש. משאירים למשך 20 דקות בצורה כזו. לוקחים את אחד הבצקים מניחים על השיש ופותחים את הבצק לדק. שמים באמצע את המילוי באמצע הבצק ומקפלים ל-3 מניחים על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה. מורחים בשמן זית ואופים בחום של 190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבורקס מקבלים צבע זהוב.