לןגן

שוקיי עוף ואורז ברוטב מתקתק

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 30/09/2020 | 22:36
שוקיי עוף ואורז ברוטב מתקתק

תקציר המתכון: מסוג המתכונים שאני אוהבת שקוצרים ים מחמאות וקלים להכנה!

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מרכיבי המנה

לתיבול

אופן הכנה

  1. במגש חד פעמי לחתוך 2 עגבניות ובצל לבן אחד לקוביות בגודל בינוני, 3-4 שיני שום כתושות או שלמות וקופסה פטריות מקופסה לחצות ולהוסיף לתבנית. לשים את השוקיי עוף ולתבל במעט מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, מרק עוף ובערך 3 כפות שמן ולעסות היטב את הכל.

  2. להוסיף 2 כוסות אורז לא מבושל. בערך 3/4 כוס צילי מתוק, זילוף טוב של דבש ולערבב הכל היטב. למלא מים שיעברו בעובי של אצבע וחצי את כל התערובת, לכסות בנייר כסף ולשים באמצע התנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 דקות. אחרי זה להוריד את התנור ל180 מעלות ולהשאיר במשך שעה וחצי בערך(אפשר גם פחות). להוריד את הנייר כסף ולשים על 200 מעלות למשך 7 דקות ובתאבון