תקציר המתכון: המון שלבים אבל כל אחד יכול שווה מאמץ👌
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
מתחילים בגלסאז' אופן הכנת הציפוי גלסאז': 1)מביאים לרתיחה את המים גלוקוזה וסוכר עד 103 מעלות🌡 שמים בכלי גבוה את השוקולד לבן וחלב מרוכז ושופכים מעל את נוזל הרותח ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים במיקרוגל את הג'לטין ושוב מערבבים מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות אפשר כל הלילה 2)אופן הכנת המלית תותים : שופכים בכוס מים מיסיפים את הג׳לטין מערבבים ושמים בצד 10 דקות. 3) שמים סיר על הגז את התותים סוכר ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס טוחנים במיקסר מוט ומסננים לקבלת מרקם חלק 4)ממיסים את ג׳לטין כמה שניות במיקרוגל ושופכים על התערובת התותים ושופכים לרינג או תבנית בקוטר 18 ס"מ מרופד בניילון נצמד צמוד מכניסים למקפיא להקפאה מלאה 5)אופן ההכנת הטורט : שופכים לקערה את הקמח ,קקאו ואבקת סודה ובקערה נפרדת שמים ביצה, סוכר,שמן ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה, מוסיפים חלב ותמצית וניל תוך כדי ערבוב ובהדרגה מוסיפים את התערובת הקמח וקקאו ומים בהדרגה וממשיכים לערבל עד שאין גושים 6)שופכים את הבלילה לתבנית בקוטר 18 ס"מ מרופדת בניר אפייה בתחתית וגם בדפנות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35 דקות🕖 7)אופן הכנת המוס שוקולד לבן: מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד 8)שופכים 160 גרם שמנת מתוקה על השוקולד לבן וממיסים על בן מארי תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק וממיסים את הג'לטין במיקרוגל כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב 9)מקציפים 400 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את התערובת השוקולד לבן עד לאיחוד 10)שמים רינג בקוטר 22 ס"מ מרופד בניילון נצמד בתחתית ומניחים על תחתית או צלחת הגשה ומסדרים שקף סביב 11)מניחים את הטורט במרכז ויוצקים בערך חצי כמות מוס שוקולד לבן עד לכיסוי מלא של הטורט ומיישרים 12) מחלצים את המלית ומניחים אותה מעל ולוחצים קלות ויוצקים מה שנותר מהמוס ושוב מיישרים ומעבירים למקפיא הקפאה מלאה מומלץ לילה שלם 12)אופן הכנת המוס שוקולד: מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות 13)מביאים לרתיחה 160 גרם שמנת מתוקה ומכניסים את השוקולד המריר ומערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומסת ושוב מערבבים ושמים בצד 14)מקציפים 210 גרם שמנת מתוקה עד ליציבות ומקפלים לתוך התערובת השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה 15)מרפדים בניילון נצמד רינג בקוטר 24 , מסדרים שקף סביב ומחלצים את העוגה ומניחים אותה במרכז ויוצקים את התערובת עד לכיסוי מלא ושוב חזרה למקפיא הקפאה מלאה לכמה שעות אבל מומלץ לילה שלם 16)ציפוי גלסאז': ממיסים את הגלסאז' במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות וממתינים עד לקבלת 32🌡 מעלות 17)מחלצים את העוגה מניחים אותה על כלי גבוה ועל רשת ומצפים את העוגה בגלסאז' ומפזרים סביב שוקולד מגורד או קוקוס קלוי ואפשר לקשט מה שבא לכם השמיים 🏞הם הגבול מעבירים למקרר והפשרה ואפשר להגיש בהצלחה