לןגן

פאי תפוחים

מאת: מרים טויזר, פורסם: 29/09/2020 | 00:57
פאי תפוחים

תקציר המתכון: פאי תפוחים עסיסי... נראה טוב וטעים מאוד... בצק פריך וטעים... מנה מהממת ושכיף להגיש...

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

לסירופ

אופן הכנה

  1. לסירופ:

  2. להרתיח את כל המרכיבים, עד להמסה, לשמור במקרר

  3. למלית:

  4. בסיר קטן על האש להניח תפוחים מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות

  5. להוסיף לסיר את המים, סוכר, מיץ לימון, וקינמון

  6. כ-15 דקות עד לריכוך של התפוחים, להוסיף בזרם דק את הקורנפלור ולערבב

  7. לכבות את האש ולהוסיף את המרגרינה, לצנן מעט

  8. לבצק:

  9. ללוש את כל החומרים בוו גיטרה לבצק אחיד וחלק, לחלק את הבצק ל-2 שקיות אוכל, לצנן לגמרי במקרר

  10. לרדד עלה בגודל תבנית עגולה מס' 30(כולל הדפנות)

  11. לאפות בתבנית כ-10 דקות על חום 180 מעלות

  12. להוציא מהתנור לצנן במקרר שיהיה קר לגמרי, להוסיף את המלית שהתקררה, לשטח בצורה אחידה

  13. עם מטריצה/ברידוד פשוט להוסיף את העלה העליון לעוגה

  14. לאפות עוד כ-20 דקות עד לקבלת גוון שחום

  15. להוציא מהתנור ולהבריש מיד בסירופ

  16. אפשר להמיר את הסירופ באבקת סוכר רק כשהעוגה מתקררת