תפו"א ירושלמי(בטטה קסביה) עם קציצות פשוט מעדןןן🤩🤩
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 28/09/2020 | 20:40
תקציר המתכון:
פשוט מעדןןןן וזה חייב להיות אצלינו בארוחה מפסקת😋😋
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
תפו"א ירושלמי (בטטה קסביה) עם קציצות - פשוט מעדןןן😋😋❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים
-
תפו"א ירושלמי מקולף ושטוף
-
5-6 שיני שום חתוכים לפרוסות
-
5 כפות שמן קנולה
-
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
חצי כפית כורכום
-
חצי כף פפריקה מתוקה
-
כוס מים חמים
-
1 כף מרק עוף מהול עם עוד כוס וחצי מים חמים
-
4 יח' פלפל שאטה קטנים לפיקנטיות.
מצרכים לקציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל מגורד וסחוט מנוזלים
-
1 תפו"א מגורד וסחוט מנוזלים
-
3 שיני שום כתושות
-
חופן כוסברה קצוצה
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
1 ביצה
-
3 כפות גדושות פירורי לחם
-
3 כפות שמן קנולה
-
כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
כפית פפריקה מתוקה
-
חצי כפית כורכום
-
כפית ראס אל חנות או בהרט
-
קצמוץ קינמון
-
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
-
לערבב הכל היטב ולהכניס למקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים.
-
בדר"כ מכינה לילה קודם.
אופן הכנת הקציצות
-
מוציאים מהמקרר ומניחים כעשר דקות בטמפרטורת החדר ומתחילים להכין קציצות עם ידיים טיפה משומנות ומועכים אותם קצת.
-
מכינים צלחת אחת עם קמח וקערית קטנה עם 2 ביצים, כפית מים וכפית רסק עגבניות-טורפים הכל יחד היטב.
-
מקמחים את הקציצות ,טובלים בביצה ומטגנים במחבת עם שמן חצי עמוק עד להזהבה יפה משני הכיוונים ומניחים בנייר סופג.
אופן הכנת התבשיל
-
מבשלים את התפו"א כ- 30 דקות עם מעט מיץ לימון עד לחצי ריכוך ומסננים את הנוזלים
-
בסיר שטוח מטגנים קלות את השום עם 5 כפות שמן.
-
מוסיפים את הפפריקה והכורכום ומערבבים.
-
מוסיפים 1 כוס מים חמים ומערבבים.
-
מתבלים בפלפל שחור גרוס ומוסיפים בזהירות את תפו"א שבישלנו .
-
מערבבים כף מרק עוף עם כוס וחצי מים חמים ומוסיפים לסיר.
-
מוסיפים 4 יח' פלפל שאטה לפיקנטיות ומביאים לרתיחה.
-
זה הזמן להוסיף את הקציצות שטיגנו לתוך הסיר.
-
ממשיכים לבשל עם מכסה על להבה נמוכה עד שהתפו"א מתרככים והרוטב מצטמצם.
-
מידיי פעם לנענע את הסיר מצד לצד.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤
אופן הכנה
-
העל רשום למעלה👆👆👆