באניצה בצק עלים ממולא בבשר טחון ובחציל קלוי
מאת: מירי צדוק, פורסם: 27/09/2020 | 07:50
תקציר המתכון:
מאכל בולגרי מיימי ילדותי
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
1 חב' של בצק עלים
-
1/2 ק"ג בשר טחון
-
1 חציל גדול קלוי על האש
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
מעט פפריקה
-
כמון
-
1 בצל גדול קצוץ
-
1 ביצה
-
במחבת לשים מעט שמן ולהוסיף את הבצל הקצוץ לטגן עד שמזהיב, להוסיף את החציל הקלוי ולערבב,
-
לאחר מכן להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים, לאדות מעט על האש עד שהבשר טחון מוכן, להשאירו כדי שיתקרר,
-
לשמן תבנית לחתוך מחב' הבצק עלים חתיכה בגודל של התבנית להניחה בתבנית ולהדק מסביב, עם מזלג לחורר מעט את הבצק,
-
לשפוך את עיסת הבשר על הבצק עלים, ושוב לחתוך חתיכה מהבצק ולחסות את הבשר גם את הבצק עלים העליון לחורר במזלג ולמרוח בביצה,
-
לאפות בחום של 180 מעלות.
-
בהצלחה 🌹🌹
אופן הכנה
-