לןגן

דולמה-עלי גפן

מאת: אפרת מ., פורסם: 26/09/2020 | 23:32
דולמה-עלי גפן

תקציר המתכון: בילדותי תמיד אהבתי עלי גפן ועכשיו הילדים שלי מתים על זה.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את כל התערובת של הבשר היטב לעיסה אחידה.

  2. צנצנת עלי גפן לשטוף אותם פעמיים בתוך קערה עם מים חמים להורדת המליחות.

  3. לפתוח עלה לשים בקצה בשר, לקפל משני הצדדים ולגלגל.

  4. לפרוס 2 עגבניות,לשמן את הסיר ולסדר את העגבניות לגלג את העלים להניח בסיר,

  5. בקערה לשים שני כוסות מים חמים,כף רסק עגבניות,חצי לימון סחוט, לערבב היטב לשפוך מעל להניח צלחת הפוכה ולבשל עד שהאורז מוכן.