לןגן

פילוב

מאת: אפרת מ., פורסם: 26/09/2020 | 22:21
פילוב

תקציר המתכון: לפילוב יש כמה וריאציות, חלק אומרים שזה קווקזי וחלק בוכרי, אבל העיקר שזה טעים.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל כשעתיים עד לריכוך יום לפני (לא חייב יום לפני)בשר אסאדו ללא עצם חתוך לקוביות בנוניות(לנסות להוריד כמה שיותר שומן).

  2. יום למחרת- לחתוך כקילו גזר חתוך לרצועות ולטגן אותם עם רבע כוס שמן

  3. לחמם את הבשר ולסנן את המים ולהעביר את הבשר לגזר

  4. לתבלן- בחצי כפית כמון,חצי כפית כורכום,כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור לטעום ולתקן טעמים ולבשל כ10 דקות.לכבות ולשים בצד.

  5. בסיר גדול ועמוק להרתיח מים להוסיף כף גדושה מלח וחצי כפית כורכום, להוסיף קילו אורז בסמטי ולבשל בערך 15 דקות ולסנן.

  6. בסיר לשים חצי מכמות האורז ומעל חצי מכמות הבשר כולל השמן שהתקבל לערבב ולחזור שוב על הפעולה.

  7. לעשות ערובות כדי שיצאו האדים למי שאוהבת בשלב הזה אפשר להוסיף ראש שום שלם ולדחוף בפנים,

  8. ,לכסות במגבת יבשה ולשים מכסה להעביר לגז על אש קטנה ולאדות עוד 20 דקות בערך ולהגיש. בתיאבון.