לןגן

עוף עם אורז ותפוח אדמה

מאת: אפרת מ., פורסם: 26/09/2020 | 22:15
עוף עם אורז ותפוח אדמה

תקציר המתכון: ארוחה שלמה בסיר אחד

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1-בסיר קטן מרתיחים מים עם כף מלח וחצי כפית כורכום,שמים שני כוסות אורז יסמין/בסמטי ומבשלים 10 דקות מסננים,

  2. שמים 2 כפות שמן וחצי כוס חמוציות אפשר להוסיף שקדים,מערבבים ומניחים בצד לקירור.

  3. לוקחים סיר רחב שניתן להכניס לתנור, מקלפים 3-4 תפוחי אדמה חותכים לפרוסות בעובי ס"מ 1,מתבלים במעט שמן,פפריקה אדומה,מלח,פלפל שחור מערבבים ומסדרים בתחתית הסיר

  4. חותכים 3 כרעיים לשניים מתבלים בפפריקה אדומה מעושנת,מלח,פלפל שחור כוסברה יבשה ומעט שמן מערבבים היטב

  5. מעל התפוחי האדמה שופכים את האורז ומעל מסדרים את הכרעיים מפזרים שומשום.

  6. מוסיפים מהצדדים 2 כוסות מים שמים מעל נייר אפייה וסוגרים היטב עם נייר כסף.

  7. מכניסים לתנור על 180,טורבו לשעה וחצי מסירים את הנייר כסף ואפייה שמים את התנור על גריל ואופים עוד חצי שעה. בתיאבון