לןגן

תחתיות ארטישוק ממולאת בשר ברוטב לימון

מאת: חנה גולן, פורסם: 26/09/2020 | 10:52

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. - לערבב בקערה את כל מצרכי תערובת הבשר ולהניח בצד לספיגת הטעמים.

  2. - להניח מעט את ראשי הארטישוק במים רותחים.

  3. במידה ומשתמשים בשקית אחת של תחתיות:

  4. - טרם הכנת הרוטב להכין קציצות עגולות מתערובת הבשר, למלא את תחתיות הארטישוק ולהדק היטב כך שכדורי

  5. הבשר עוטפים את התחתיות מלמעלה. מהבשר שנותר להכין קציצות עגולות ומעט שטוחות.

  6. לחמם שמן בסיר סוטאז` רחב ולטגן קלות את קציצות הבשר מ 2 הצדדים ולהוציא.

  7. הכנת הרוטב

  8. לשמן שבו טיגנו את הקציצות להוסיף את הכורכום ולערבב (נועד לשם פתיחת הטעמים).במידה ולא טיגנו קציצות לחמם שמן ולהוסיף את הכורכום.

  9. - להוסיף את רצועות הבצל ולטגן מעט. להוסיף את השום ולערבב מעט.

  10. -להוסיף אתקוביות תפו"א ולטגן כ 5 דקות

  11. - להוסיף את הסלרי, כוסברה, לתבל במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ולהוסיף את המים לפי הצורך.

  12. - להניח את הארטישוקים הממולאים בסיר בין קוביות תפו"א, להוסיף עוד מים עד לגובה הארטישוק כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מכסה אותו. במידה ויש קציצות מטוגנות משארית להניח אותם ברוטב בין תחתיות הארטישוק ותפו"א.

  13. - לבשל כחצי שעה בסיר מכוסה, על להבה נמוכה-בינונית. מידי פעם להרטיב את הבשר ברוטב.

  14. - לאחר כחצי שעה להוסיף את האפונה הירוקה ולהמשיך לבשל למשך כ- 15 דקות נוספות.

  15. - להגיש לצד אורז לבן ישר מהסיר