קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
- מתחילים עם המילוי: מטגנים בסיר את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה (אל תשכחו להשאיר חופן מהכוסברה בצד, בשביל הרוטב).
- כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את האורז. מוסיפים מלח, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 6-7 דקות מכוסה על אש נמוכה ומורידים מהאש.
- מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד.
- הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון . מטגנים את הבצל בסיר מעט גבוה (מסוג שיכול להיכנס לתנור), מוסיפים קופסה של עגבניות מרוסקות ומערבבים למשך מספר דקות. ומוסיפים את מיץ העגבניות, כוס מים, מלח, פלפל חריף וג'ינג'ר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את חופן הכוסברה ששמרנו בצד.
- שומרים כ כוס מהרוטב בצד.
- מניחים את הפלפלים בסיר וממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא ממש עד הסוף).
שופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מכסים את הסיר ומבשלים כשלושת רבעי שעה על אש בינונית נמוכה עד שהפלפלים מתרככים.
- במידה ורוצים להשחים בתנור : מבשלים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור ואופים על גריל למשך חצי שעה נוספת.