לןגן

עלי גפן, עלי כרוב ובצל ממולאים (או בשמם יפרח)

מאת: רחלי שכטר, פורסם: 25/09/2020 | 20:59
עלי גפן, עלי כרוב ובצל ממולאים (או בשמם יפרח)

תקציר המתכון: מאכל ילדות בבית הכורדי שלי

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטגן הבצל עד שיהיה שקוף

  2. להוסיף לטיגון את הגזר המגורד ולטגן קלות

  3. להוסיף את הגמבה הקצוצה ולטגן

  4. להוסיף את הרסק וכל התבלינים ולטגן דקותיים שהטעמים של התבלינים ייפתחו

  5. לכבות הגז ולתת לזה להתקרר מעט

  6. לשים בקערה אורז עגול שטוף ועליו לשים את התערובת שטיגנו ולערבב

  7. להוסיף את הקישוא המגורד והירוקים הקצוצים (סלרי, פטרוזיליה ומעט נענע)

  8. אפשר להוסיף רכז רימונים לקערת האורז

  9. נוסיף שמן ומיץ לימון לתערובת האורז

  10. לכסות סיר רחב בעלי סלרי, חצי גמבה פרוסה ועלי הכרוב הבלויים שאנחנו לא נמלא אותם

  11. להרתיח כרוב שטוח לעשר דק ולצנן, לחתוך את הגזע/הלב שלו ולהתחיל לקלף את העלים שלו למגש. כל עלה של כרוב יש לחתוך את עמוד השדרה שלו הקשה ולחצות לחצי.

  12. כל חצי כרוב נמלא במעט אורז ונגלגל

  13. נמלא גם בצל ועלי גפן באותה השיטה

  14. נסדר הכל יפה בסיר ונמלא במים ומעט מיץ לימון

  15. נכסה את הסיר בנייר אפייה ועל הנייר נשים צלחת הפוכה בתוך הסיר (כדי שהממולאים לא יצופו בסיר עם המים)

  16. נשים על הגז באז גבוהה עד שירתח ואז נעביר לאש נמוכה/לתנור על 120 מעלות לכשעתיים.

  17. בתיאבון