לןגן

עוף בתנור עם מלח גס בלבד

מאת: רחלי שכטר, פורסם: 25/09/2020 | 20:59
עוף בתנור עם מלח גס בלבד

תקציר המתכון: מתכון סופר פשוט וסופר טעים

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנקות היטב את העוף מנוצות ולשטוף במים קרים.

  2. לשים את העוף על מגש שייכנס לתנור

  3. לפזר רבע כפית של מלח בכל זווית של המגש

  4. למרוח כף אחת של שמן זית על העוף

  5. לשים עלה של טימין/רוזמרין במגש (לא חובה, רק מוסיף ארומה לעוף)

  6. לכסות את המגש בנייר כסף ולסגור טוב שלא יהיו חריצים ויהיה אטום

  7. להכניס המגש לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות טורבו למשך שעה ורבע

  8. להורירת הנייר כסף ולשים על גריל עליו לעוד כרבע שעה שיחטוף הזהבה מלמעלה ולהוציא מהתנור שלא יתייבש

  9. לאכול ובתיאבון ;) אני ממליצה לאכול עם הידיים חח