לןגן

בייגלה ירושלמי

מאת: אמהות מבשלות ביחד, פורסם: 25/09/2020 | 19:33
בייגלה ירושלמי

תקציר המתכון: מתכון של רחלי אלון מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ בערוץ 24 החדש בכל יום שישי בשעה 15:00

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לטבילת הבצק

למטבל רוטב אלף האיים

אופן הכנה

  1. בקערה לערבב את המים עם השמרים ולהמתין 5 דקות.

  2. בקערת המיקסר עם וו לישה - לשים קמח עם סוכר, להוסיף שמן עם המים והשמרים וללוש 6,7 דקות עד לקבלת בצק חלק.

  3. לקראת סוף הלישה להוסיף את המלח.

  4. לשפוך לתוך הקערה מעט שמן וליצור כדור מהבצק שכולו מצופה בשמן.

  5. לכסות במגבת או בשקית ניילון ולהתפיח במשך שעה.

  6. ליצור 3-4 כדורים, לעשות חור באמצע כל כדור ולמתוח עם הידיים עד לקבלת צורה של בייגלה ירושלמי - כמו אליפסה ארוכה.

  7. להרטיב את הבצק בתוך תבנית

  8. להניח על תבנית אלומיניום מלאה בשומשום או בפיצוחים בשני צידי הבצק.

  9. לתת לתפוח לא מכוסה עוד 15-20 דקות. (לא חובה)

  10. בתנור מחומם מראש 190-200 מעלות, לאפות את הבייגלה כחצי שעה.

  11. למטבל: לערבב היטב את כל המצרכים בקערה קטנה.