לןגן

טבחה - תבשיל בשר עם עלי מנגלוד ושעועית לבנה

מאת: אמהות מבשלות ביחד, פורסם: 25/09/2020 | 19:21
טבחה - תבשיל בשר עם עלי מנגלוד ושעועית לבנה

תקציר המתכון: מתכון של רחלי אלון מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ בערוץ 24 החדש בכל יום שישי בשעה 15:00

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקוסקוס

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה תבשיל: לקצוץ בצל, לחתוך גס את עלי המנגולד ללא הגזע הלבן.

  2. בסיר גדול מחממים שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה, להוסיף את המנגולד ולבשל 20 דקות

  3. להוסיף כוס מים רותחים ולבשל את הבשר עד שעלי המנגולד בסיר השני מוכנים.

  4. בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות.

  5. כשהמנגולד מוכן, מעבירים אותו לסיר הבשר ביחד עם תפוחי האדמה, השום, השעועית, עצמות מח, פפריקה, מלח, פלפל, נענע יבשה לערבב את הכל, להוסיף את המים עד לכיסוי הבשר סנטימטר מעליו לא יותר.

  6. להביא לרתיחה, לכסות להנמיך את האש ולבשל במשך שעתיים/שלוש עד שהבשר מתרכך.

  7. לקוסקוס הום מייד ברבע שעה : לערבב את הסולת עם השמן והמלח, להוסיף 2 כוסות מים רותחים לערבב (בכלי מתאים למיקרוגל)

  8. לכסות את הקערה עם המכסה של המיקרוגל ולחמם במשך 7 דקות.

  9. להוציא בזהירות (להיזהר מהאדים הרותחים) לערבב עם מזלג ולהחזיר לעוד 7 דקות במיקרוגל מכוסה.

  10. להוציא לכסות במגבת במשך רבע שעה ולהעביר דרך נפה של קוסקוס (מסננת מיוחדת לקוסקוס)