לןגן

מופלטה

מאת: ויקי / שושי בלו, פורסם: 24/09/2020 | 16:44
מופלטה

תקציר המתכון: המופלטה שלי הכי קלה להכנה

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת 40 יחידות

להגשה

אופן הכנה

  1. מערבבים קמח ומלח.

  2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.

  3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש.

  4. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות.

  5. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.

  6. מחממים מחבת על להבה בינונית.

  7. פותחים כל כדור מופלטה בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).

  8. מניחים עיגול של מופלטה על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק מופלטה נוסף.

  9. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.

  10. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק מופלטה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות.

  11. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.

  12. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.