שיפודי סלמון צרוב ברוטב יוגורט מרענן
מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 24/09/2020 | 10:34
תקציר המתכון:
מנה קלילה,מתאימה לארוחת ערב
לכל המשפחה
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להכנת הסלמון-
-
נתח סלמון במשקל 1 ק"ג בערך
-
(רצוי שיהיה חצי קפוא-על מנת להקל על הורדת העור)
-
להשרות במיץ לימון ומלח 20 דקות
-
לשטוף הייטב
להכנת הרוטב
-
גביע יוגורט יווני של דנונה
-
1/3 כוס שמנת חמוצה
-
שמיר טרי קצוץ
-
2 שיני שום כתוש
-
כף מיץ לימון
לחתוך לריבועים ולהשרות במרינדה שעה במקרר
-
חצי כוס ח"פ רוטב טריאקי
-
3 כפות רוטב רימונים
-
3 כפות רוטב צ'ילי
-
2 כפות שמן שומשום
-
3 כפות סילאן
-
3 שיני שום כתוש
-
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
-
מלח
-
חצי כף פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
-
לערבב את כל חומרי המרינדה ולהשרות את הדג בפנים.
-
לאחר שעה במקרר לשפד את הדג
-
ולצרוב על מחבת פסים לוהטת מכל הצדדים.
-
להכנת הרוטב:
-
בקערה לערבב את כל המרכיבים
-
ולהגיש לצד שיפודי הסלמון