חזה הודו במרינדה וטימין, אפוי בתנור
מאת: מירי צדוק, פורסם: 24/09/2020 | 01:09
תקציר המתכון:
טעם של עוד
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
נתח של חזה הודו לחתוך את הפרפר במרכז כך שיתקבלו 2 חתיכות,
-
לחמם מחבת עם מעט שמן ולצרוב את נתחי ההודו משני צידיו, כמה דק' בודדות.
-
להעביר לתבנית המרופדת בניר אפיה,
-
בקערית להכין את המרינדה
-
1 כך דבש
-
1 כף חרדל דיזון
-
1 כף חרדל גרגירים
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף צילי מתוק
-
1 כף צילי חריף
-
מלח לפי הטעם
-
מעט פלפל שחור גרוס
-
לערבב היטב את הרוטב, ולצקת על נתחי החזה הודו,
-
למרוח היטב היטב מכול צידיו להפוך ולמרוח גם בצד התחתון,
-
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות,
-
כל חצי שעה להפוך את הנתחים לצידם השני,
-
זמן אפיה כשעה וחצי
-
לבדוק האם ניתן לנעוץ סכין בקלות אז הנתח מוכן.
-
לפזר מלמעלה גיבעולי טימין.
-
בהצלחה ובתאבון 🌹🌹🌹
אופן הכנה
-