ספנקופיטה מאכל יווני /בולגרי
מאת: מירי צדוק, פורסם: 24/09/2020 | 00:13
תקציר המתכון:
מאכל מבית אימי ע"ה
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*ספנקופיטה מאכל יווני /בולגרי /מירי צדוק מירא'ז*
-
1 חב' עלי פילו אחרי הפשרה בלילה במקרר
-
1 חב' גבינה בולגרית
-
1 גבינת מסקרפונה
-
חצי קופסאת קוטג
-
חב' עלי תרד
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
לשים את עלי התרד בקערה למלות את הקערה במים רותחים להמתין כ10 דק'
-
לסנן את המים לסחוט היטב את העלי תרד שלא ישארו נוזלים לקצוץ את העלי תרד ו2 גבעולי בצל ירוק,
-
בקערה לגרד את הגבינה בולגרית, קוטג ומסקרפונה לתקן טעמים להוסיף את העלי תרד והבצל הירוק,
-
לפתוח את העלי פילו על משטח דף אחד למרוח בשמן, לפזר מעל מעט פרורי לחם חהניח מעל עוד דף שוב למרוח שמן,
-
קרוב לשוליים למזוג לאורך הדף מעיסת הגבינות ולגלגל את העלים עם העיסה לצורת נחש, לשמן את הגליל שנוצר ולגלגל
-
לצורת ברלה
-
כך להכין עוד ספנקופיטה
-
להניח בתבנית עם ניר אפיה
-
לאפות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב
-
בהצלחה 🌹🌹
אופן הכנה
-