לןגן

קציצות דגים ברוטב

מאת: רחלי שכטר, פורסם: 23/09/2020 | 22:25
קציצות דגים ברוטב

תקציר המתכון: המתכון שגרם לי להתחיל לאהוב דגים...

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקנות דג שאוהבים,עדיפות לקרפיון ללא עצמות או סלמון או נסיכה.. עדיף לקנות טחון, אם לא אז צריך לטחון את הדג(יותר סיפור) בקוצץ מזון בפולסים שלא יצא מחית מידי ולסחוט טוב טוב מנוזלים כשסיימנו לטחון... אגב מומלץ לפני שטוחנים את הדגים להשרות אותם בלימון ומלח לפחות כחצי שעה.

  2. לקצוץ (ידנית עדיף) כוסברה, שום, מעט לחם (את הלבן, בערך שלוש פרוסות לחם) לפורר אותם ולהוסיף הכל לקערה של הדגים הטחונים.

  3. לתבל בשמן, מלח דק, פלפל אנגלי ומעט כמון, לערבב היטב ליצור קציצות (אני אישית אוהבת לא עגולות אלא אליפטיות).

  4. להניח במגש על נייר אפייה ולאפות עד שמעט ישחים (10 דק גג, לא יותר שלא יתייבש).

  5. אחכ להכין רוטב דגים ולזרוק קציצות לסיר, לשים לב שהתערובת של הדגים ללא נוזלים,שלא תהייה דלילה ומימית אלא מוצקת ,כמו קבב.

  6. לרוטב: לטגן קוביות בצל, רצועות גדולות של גמבה להוסיף אחכ קוביות עגבניה, (אפשר להוסיף גם פרוסות של גזר ו/או תפוחי אדמה ו/או גרגרי חומוס) רסק עגבניות (מעט), שום טרי קצוץ, מלח,פפריקה וקצת כמון. אפשר להוסיף גם פלפל חריף למי שאוהב חריפות.

  7. כאשר מבעבע יש להוסיף כוסברה חתוכה גס בנדיבות ולאחר 2 דק להוסיף את הקציצות לעוד רבע שעה בישול ולערבב את הסיר בעדינות מידי כמה דק שהקציצות ישטפו ברוטב... בהצלחה 🐟🐠🐡