לןגן

חלה מתוקה לשבת

מאת: בלה קיצוני, פורסם: 22/09/2020 | 14:15
חלה מתוקה לשבת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להתפיח את השמרים בחצי כוס מים פושרים + כף סוכר.

  2. לשים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר, ביצה, שמן. מלח ומים.

  3. לערבב קצת בכף, להוסיף את השמרים שתפחו וללוש את הבצק במיקסר כ- 8-10 דקות.

  4. אם דביק מדי ניתן להוסיף קצת קמח.

  5. כשמוכן לכסות בניילון ומעליו מגבת ולהתפיח כשעתיים.

  6. לחלק ל-3 חלקים

  7. לחלק כל חלק ל-4 או 3 חלקים ולקלוע 3 צמות.

  8. לרפד תבנית בנייר אפייה

  9. לשים את הצמות בתבנית,

  10. למרוח ביצה ולפזר פרג או שומשום.

  11. לחמם מעט את התנור.

  12. לשים את התבניות בתנור שיתפחו, ולכוון את התנור שיתחיל לעבוד לאחר כ30 דקוןת בחום של 180 ל22-25 דקות.

  13. בינתיים להרתיח את הסוכר עם המים ולהוסיף את הוניל.

  14. כשהחלות אפויות למרוח את הסירופ עליהן.

  15. בתיאבון ובהצלחה!!!