לןגן

כבש טנזייה ודלעת

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 19/09/2020 | 08:34
כבש טנזייה ודלעת

תקציר המתכון: מנה חגיגית מעלפתת הכבש רך כמו חמאה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נרתיח את הכבש בסיר עמוק ..עם מים עד לכיסוי ...עם 5 עלי דפנה..גרגירי פלפל אנגלי..2 פטריות פורטבלו גדולות חצויות..ענף סלרי..גזר קלוף..בצל שלם..רבע כפית כורכום...נרתיח שעה ...נסנן את הציר ונשמור בצד .

  2. לחילופין ניתן להשתמש בציר בשר שהורתח עם המרכיבים הנ"ל.

  3. להכנת הרוטב :

  4. בסיר סוטאג' ברבע כוס שמן

  5. נטגן את הבצלים עד להזהבה..תוך כדי ערבוב תמידי ...נוסיף את הסילאן והכורכום ונערבב לפתיחת טעמים ....

  6. נוסיף את נתחי הכבש ..הפירות היבשים את קוביות הדלעת ...התבלינים ומי ציר הבשר ...נבשל להבה נמוכה שעה וחצי עד שעתיים לצמצום נוזלים..נכניס ללא מכסה את הסיר לתנור בחום 180 מעלות לרבע שעה ....מקבל צבע ענברי ..המנה מוגשת לצד קוסקוס ..או אורז חגיגי ...בהצלחה אילנית בניזרי ...הכבש יוצא רך כמו חמאה וטעם אלוהי 💥💥