תקציר המתכון: זהו מתכון בסיסי שאפשר לשחק עם המילוי שלו
קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
הכנת בצק פריך:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים קמח, חמאה, מלח ונלוש עד לקבלת תערובת חולית, אז נוסיף את המים ונלוש רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תיצור בצק לא פריך).
לאחר מכן נשטח את הבצק, נעטוף בניילון נצמד ונכניס לקירור של כשעה במקרר.
הכנת הרויאל:
נערב את כל החומרים לתערובת אחידה ונכניס לקירור עד השימוש.
מילית:
את הירק נפרוס לקוביות (לא קטנות מדי) נשים בסיר עם החמאה ונבשל עד להתרככות הירקות, אז נוסיף את התיבול ונתקן תיבול לפי הטעם (לא לשכוח שגם ברואיל יש תיבול אז לא לתבל יותר מדי).
לאחר שהירק התרכך נעביר לכלי אחר עד שהצטנן לגמרי ולערבב אותו ביחד עם תערובת הרויאל שבמקרר.
מה שנשאר לנו זה להוציא את הבצק מהמקרר, לרדד אותו לעובי של כ-1 סמ' בין שתי ניירות אפיה, ליישב אותו בתוך רינג או בתבנית פאי, להכניס את הבצק לקירור של כ15 דק' (ניתן ליצור עיטור של בצק מלמעלה בעזרת מטריצה מיוחדת אבל לא חובה, קישור לדוגמה למטריצה: https://images.app.goo.gl/VuNABPU1sJbDiu9m9).
בנתיים לחמם תנור ל170 מעלות, כשחם - להוציא את הבצק מהמקרר, לשפוף לתוכו את הרואיל עם הירק עד לגובה הבצק ולהכניס לאפיה עד שהקיש מוכן ( בבצק מזהיב והרויאל מתייצב, אז נוציא לרשת ונמתין עד שיצטנן לפני שנפרוס (אם לא נמתקין הבצק רך עדין ויתפורר)
בתמונה: קיש בטטה, פטריות ובצל