לןגן

מרק תמני

מאת: נעמה , פורסם: 18/09/2020 | 01:10
מרק תמני

תקציר המתכון: קל להכנה, בריא ומזין, המתכון במקור מאתר תבשלים וחלומות עם שינויים שלי

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תיבול

אופן הכנה

  1. מחממים סיר עם שמן, כשהשמן חם מכנסים את כרעי העוף צורבים אותם משתי הצדדים, לאחר מכן מוסיפים מים רותחים קצת יותר מחיצי סיר ומביאים לרתיחה.

  2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הבצל השלם, אבקת מרק עוף וחויג' למרק, מערבבים, סוגרים את הסיר ונותנים לו שעתיים וחצי על אש נמוכה.

  3. לאחר שעתיים וצי מוסיפים את הירקות החתוכים: גזר, תפוח אדמה, שתי כוסות ירק קצוץ (אני שמה מה שיש לי באותו רגע במקרר), שורש פטרוזיליה (לא חובה), שיני שום, לבסוף את שאר התבלינים: פלפל שחור טחון, כמון, מלח. מערבבים מעט ומבשלים על להבה נמוכה שהסיר מכוסה עוד חצי שעה.

  4. לאחר מכן טועמים ובודקים אם חסר טעמים ומתקנים.

  5. ממולץ להגיש עם לחוח, סחוג, חילבה