לןגן

שבקיה

מאת: מאיר סבג, פורסם: 16/09/2020 | 20:48
שבקיה

תקציר המתכון: שבקיה מתכון נדיר של אמא שלי היקרה ממנה למדתי איך לעשות וככה אני עושה שנים.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את המרגרינה שלמה עם כוס וחצי מים חמים מוסיפים את אבקת אפיה ו 3 כפות חומץ. מתחילים לערבב לאט לאט כ 5 דקות.לאחר מכן בהדרגה מוסיפים קמח עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.(יוצא בצק מושלם)מחלקים את הבצק ל4 כל חלק פותחים עם מערוך דק(צורה של מלבן)יוצרים פסים עם גלגלת לוקחים 2 פסים עושים פרח מניחים על נייר אפייה.לאחר שעושים את כל הבצק עוברים לטיגון עמוק בשמן מטגנים את הכל.מכינים סירופ דבש-1 ק"ג סוכר,3 כוסות מים,חצי לימון על הגז עד שמסמיך.טובלים את השבקיה(פרחים)מפזרים שומשום יוצא טעים טעים💙💚💛