תקציר המתכון: חלות רכות רכות
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
זה הבצק הכי מושלם שיש ♡♡♡ מתכון : יונית צוקרמן ♥️♥️♥️ חלה לשבת ♥️ / אריאלה ▪︎ כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל ▪︎ כמות - 2 חלות גדולות / או 3 בינוניות / או חלת כדורים מ 8 כדורי בצק בתבנית עגולה 24 + חלה קלועה מ 4 רצועות . ▪︎במיקסר עם וו לישה נלוש יחד עד לקבלת גוש בצק- 1 קג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 5 כפות סוכר 2 וחצי כוסות מים פושרים ▪︎ נוסיף חצי כוס שמן ונמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד. ▪︎ נוסיף כף מלח ונמשיך ללוש 15 דקות על מהירות נמוכה ( זמן הלישה חשוב! מתקבל בצק משגע ,גמיש,נעים למגע) ▪︎ נעצב כדור בצק. נשמן קלות את כפות הידיים ונלטף את הכדור מכל צדדיו. ▪︎ נעטוף הקערה בשקית ונתפיח עד הכפלת נפח ▪︎אני הכנתי חלת כדורים מ 8 כדורים .כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו 7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם לתפוח. ▪︎ מ 4 כדורים נוספים קלעתי חלה גדולה .גם אותה להניח בתבנית עם נייר אפייה ▪︎להתפיח עד הכפלת נפח,להבריש בעדינות בביצה טרופה ולעטר בשומשום/ פרג ▪︎ לחמם תנור מראש ל 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ולאפות 5 דקות . להנמיך חום התנור ל 180 מעלות ולאפות עוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת. ▪︎ כשהחלה יוצאת מן התנור להניח אותה על רשת לצינון,מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה שבת שלום ♥️