עוגת סולת עם שקדים
מאת: שרה יוסף, פורסם: 14/09/2020 | 21:07
תקציר המתכון:
פשוט וטעים
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כוס שמן
-
1/2 כוס סוכר
-
1 סוכר וניל
-
1/2 כוס הקמח תופח
-
1 ורבע כוסות קמח שקדים
-
3 כוסות סולת דק
-
מעט גרידת לימון
-
1/2 כפית תמצית שקדים
-
דבש
-
1 וחצי כוסות סוכר
-
1 סוכר וניל
-
2 וחצי כוסות מים
-
2 טיפות מי זהר או ורדים
-
פרוסת לימון ומעט מיץ לימון
-
לקישוט
-
שקדים
-
כף טחינה גולמית
אופן הכנה
-
לשים הכל בקערה לפי הסדר ולערבב היטב
-
למרוח תבנית עם כף טחינה גולמית ולהוסיף מעל את הבלילה ולהדק לעשות סימונים ולקשט עם שקדים
-
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום בערך חצי שעה
-
את הדבש מבשלים ומקררים
-
כשהעוגה חמה מוזגים את הדבש