קטגוריה: גלידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
בקערת הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת.
מוסיפים את החלב המרוכז ואת תמצית הווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים לעשות ארטיקים מכניסים לכלי לארטיקים, אפשר גם לתבנית גדולה או לתבנית מאפינס. מקפיאים ללילה וזה הכל.
אם רוצים ציפוי גנאש והוא לחלוטין לא הכרחי כי הארטיקים נפלאים כמו שהם, ממיסים את השוקולד והשמנת בסיר קטן מעל אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת גנאש מבריק. מניחים קצת להתקרר ואז, אם לא רוצים ללכלך עוד כלים, ניתן בעזרת כף לטפטף את הגנאש על הארטיקים ואם אין בעיה ללכלך עוד כלי – שופכים את הגנאש, טובלים את הארטיקים, שולפים ומתחילים לאכול. אם הכנתם בתבנית, גדולה או של מאפינס, זה פשוט יותר – יוצקים מעל את הגנאש