לןגן

בצלים מקורמלים במילוי עדשים שחורות ואורז

מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 08/09/2020 | 09:27
בצלים מקורמלים במילוי עדשים שחורות ואורז

תקציר המתכון: מנה מושלמת לחג,גם כתוספת וגם מתאימה לטבעונים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי

לקישוט

אופן הכנה

  1. את הבצלים יש לקלף,לחרוץ חריץ לאורך כמעט עד הסוף ולהרתיח במים כ20 דקות לקרר ולהפריד בעדינות את הגלדים להניח בקערה.

  2. להכנת המילוי:

  3. להרתיח במים את העדשים השחורות כ10 דקות ולסנן.

  4. להניח בקערה את האורז השטוף ומסונן(לא מבושל),להוסיף את העדשים,הירק,לטגן בצל קצוץ ולהוסיף,ואת הבטטה המגורדת לטגן טיגון קל כ-5 דקות ולהוסיף לתערובת.לתבל במלח פלפל שחור,בהרט,

  5. לערבב הייטב ולמלות את הבצלים.

  6. בסיר שטוח לטגן מעט את הבצלים הממולאים כשהפתח כלפי מטה ממש רק 2 דקות מכל צד לא יותר,עד שהם טיפה מזהיבים ולהוציא לצלחת.

  7. את הלבבות של הבצלים שהרתחנו לא זורקים,חותכים לאורך ומטגנים ב4 כפות שמן כ5 דקות,מוסיפים את סילאן,הסוכר חום מערבבים ומקרמלים מס'דקות,מוסיפים את רוטב הרימונים ומתבלים במלח פלפל שחור גרוס.

  8. מסדרים בסיר את הבצלים הממולאים צמודים אחד לשני כאשר הפתח כלפי מטה,מוסיפים בערך כוס מים חמים,מפזרים מעל את השזיפים והמשמשים,מוזגים מהרוטב בסיר מעל כל הבצלים ומבשלים על נמוך כ40 דקות.בסוף להכניס לתנור בחום 180 כרבע שעה להזהבה. לפני ההגשה מפזרים גרגירי רימון ובצל ירוק קצוץ.בהצלחה ובתאבון.חופית אלמקייס

  9. חג שמח