תקציר המתכון: תבשיל עיראקי מנצח שלא מפסיקים לזלול ילדים קטנים ומבוגרים כאחד, מתכון "גזור ושמור", וכן אפשר גם בפסח.
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת המרק ...
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן עוד דקה (זהירות לא לשרוף את השום)
מוסיפים מים רותחים, דלעת, רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים (פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף או מלח, סוכר, פלפל שחור, כורכום, בהרט), חופן צימוקים, משמשים יבשים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ-10-15 דקות, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים, המרק צריך להיות חמוץ מתוק
הכנת כדורי הבשר...
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי כדורי הבשר ומערבבים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה
יוצרים כדורים קטנים בצורת אליפסה (אפשר להשאיר אותם גם בצורת כדור)
מטילים בזהירות כדור בשר לתוך סיר המרק כעבור דקה מוסיפים עוד כדור בשר וכך הלאה עד גמר כל כדורי הבשר, מטלטלים את הסיר בעדינות כדי שכדורי הבשר לא יידבקו זה לזה או לתחתית הסיר, מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות
מגישים לצד אורז לבן "מעדן"
זהו מוכן! מבטיחה לכם שאת התבשיל הזה אתם הולכים לאמץ חזק למטבח שלכם
תיהנו חברות וחברים
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה