לןגן

לחמניות מקמח מלא

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 30/08/2020 | 19:17
לחמניות מקמח מלא

תקציר המתכון: בצק מעולה הלחמניות יוצאות רכות וטעימות גם בריא וגם טעים מהבצק ניתן להכין לחם בתבנית מאורכת אם לא רוצים לחמניות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את המוצרים היבשים והשמרים לשים עד לאיחוד החומרים, מוסיפים מים בהדרגה ומערבלים מוסיפים את הביצה והשמן וממשיכים לערבל כמה דקות מנמיכים ומוסיפים בהדרגה עוד 4 כפות של קמח.

  2. הבצק מעוד דביק, מקמחים היטב משטח עבודה ולשים את הבצק בצורת קיפולים או עם קלף אפיה בעדינות עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד ולא דביק מידי פעם מקמחים את הבצק הבצק רך מאד.

  3. מכדררים לכדור מקמחים היטב את קערת המיקסר ושמים את כדור הבצק מקמחים מעט את כדור הבצק ומשאירים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  4. מקמחים משטח עבודה ואת הבצק מחלקים את הבצק ל-12 כדורים כל כדור מעצבים ללחמניה מאורכת.

  5. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים את הלחמניות להתפחה עד להגדלת הנפח.

  6. אופים בתנור 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.