לןגן

דג מרוקאי חריף

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 05/09/2015 | 23:44
דג מרוקאי חריף

תקציר המתכון: דג מרוקאי טעים שתמיד קוצר מחמאות

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 7, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. דג מרוקאי חריף ראשית להשרות את הדגים בקערה עם 2 לימון ומלח בערך חצי שעה-שעה בינתיים להכין בסיר רחב ונמוך:בתחתית חצי צרור כוסברה קצוצה , מעל 2 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים ולסדר מעל הכוסברה לחתוך -3-2 גזרים לרצועות ולהוסיף מעל התפו״א ומעל להוסיף 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות, 4 -3פלפלים ירוקים/ אדומים חריפים חתוכים לרצועות ראש שלם של שום (מקולף כמובן ולפזר את השיניים שלמות בסיר) אפשר ומומלץ להוסיף גרגירי חומוס/ זיתים לבישול( את הזיתים מרתיחים לפני עם לימון וסוכר 2 הרתחות ושוטפים) להתחיל לבשל את הירקות לשים מים (לא הרבה) בערך עד גובה הירקות לא צריך יותר מזה (משהו כמו 1 כוס עם ידית- ספל) להוסיף מעט מלח, פלפל, מעט כורכום ומעט פפריקה( אם יש בסיר גרגירי חומוס מומלץ להוסיף מעט כמון) להביא לרתיחה במכסה סגור להכין בינתיים בקערה נפרדת: ********************************* חצי ראש של שום לקצוץ דק חצי צרור גדול של כוסברה קצוץ להוסיף שמן משהו כמו 1 כוס חד פעמית ומעט מים רתוחים (2-3 כפות) 2 כפות פפריקה מתוקה, כף וחצי מרק עוף פרווה,מעט פפריקה חריפה /אם רוצים חריף מאוד שמים תבלין סודאני גרוס, מערבבים טוב טוב את תערובת התבלינים עם השום הקצוץ והכוסברה והשמן לאחר מכן לשטוף את הדגים שהיו עם הלימון ולהוסיף אותם לסיר ומעליהם לשפוך בעזרת כף !מעל הדגים וביניהם את קערת התבלינים, לבשל על להבה נמוכה וכל פעם להרטיב את הדג מלמעלה עם הרוטב מהצד לבשל בערך 30- 40 דק