לןגן

מרק עוף צח

מאת: לודמילה קופסטייטיס קושניר, פורסם: 25/08/2020 | 21:27
מרק עוף צח

תקציר המתכון: מרק צח "הפניצילין" בכל הזמנים . שקוף עם כוכבים -כך אמא שלי מבשלת . סוף סוף למדתי להכין אותו מושלם

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. שוטפים את הקרעים ומכניסים לסיר עם מים קרים. מבשלים עד הרטיחה והיווצרות קצף מלוכלך טיפה .

  2. 2. עם כף רשת מוציאים כל הזמן את הקצף שנוצר על פני המים . אם יש יותר מדי אז אפשר להוציא עם מצקת ובמקרה כזה משלימים מים קרים כל פעם קצת לפי הכמות שהוצאת מהסיר .

  3. 3. ברגע שהמים נקיים מהקצף מוסיפים 2/3 כף מרק עוף

  4. 4. מוסיפים בצל מקולף, גזרים, סלרי, פטרוזיליה (שורשים ועלים). מביאים לרתיחה.

  5. 5.מנמיכים את האש להכי נמוך . מכסים את הסיר .

  6. 6. מבשלים 1,5 שעה .

  7. 7. כאשר המרק מוכן מכבים את האש ומוציאים כל הירקות מלבד הגזר .

  8. בתאבון. ♥️