לןגן

פאי לימון

מאת: אורית לוי, פורסם: 23/08/2020 | 15:42
פאי לימון

תקציר המתכון: לא מבייש בטעם קונדיטוריה בפאריז

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לקרם

למרנג

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק:

  2. במעבד מזון עם להב פלדה לערבב חמאה, קמח, א. סוכר, סוכר וניל ומלח לתערובת פירורית.

  3. להוסיף חלמון ולהמשיך לערבל עד קבלת בצק.

  4. להוסיף את החלב ולערבב היטב.

  5. לאחד לכדור, לשטח אותו מעט, לעטוף בניילון נצמד ולהניח לחצי שעה במקרר.

  6. על משטח מקומח לרדד לעלה בעובי כ- 2 מ''מ ולהניח בתבנית קוטר 24 משומנת. לדקור עם מזלג ולקרר חצי שעה במקפיא.

  7. לחמם תנור ל- 170 מעלות, להניח על הבצק נייר אפייה משומט ולמלא עליו בקטניות (שעועית ).

  8. לאפות 12 דק' עד שהשוליים מזהיבים.

  9. להסיר את נייר האפייה עם הקטניות ולהמשיך לאפות עוד 15 דק' או עד שמזהיב. לצנן לחלוטין.

  10. קרם לימון:

  11. בקערית קטנה לערבב יחד ג'לטין ומים. להשהות 10 דק' בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל המים.

  12. שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפת לימון ומלח ולטרוף היטב עם מטרפה.

  13. לבשל על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך.

  14. ברגע שהקרם מתחיל לבעבע לסגור את האש.

  15. מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהכל נמס.

  16. מסננים את הקרם ויוצקים על הבצק האפוי בתבנית.

  17. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לקירור.

  18. מרנג:

  19. מניחים בקערת מיקסר חלבונים, סוכר ומלח ולהניח על סיר עם מים רותחים. (בן מארי)

  20. לחמם בעדינות עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה.

  21. לחבר את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ולהקציף במשך 10 דק' במהירות גבוהה או עד שמתקבל קרם מרנג יציב ואחיד.

  22. מעבירים את קרם המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס''מ ומזלפים תלוליות על הקרם לימון.

  23. שורפים מעט עם ברנר או מכניסים לתנור מחומם מראש על מקסימום בטורבו למשך דקה ולא יותר - לבדוק כל הזמן. כשקצוות המרנג משחימים מייד מוציאים.

  24. ניתן לשמור במקרר עד ההגשה.