לןגן

חצפורי אורצלי

מאת: זהר מנדל, פורסם: 22/08/2020 | 11:39
חצפורי אורצלי

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

המצרכים לבצק

המצרכים למילוי

אופן הכנה

  1. שמים את כל מצרכי הבצק ולשים אותו לבצק חלק וגמיש

  2. נותנים לו לנוח שעה בקערה משומנת (אחרי חצי שעה להוריד את האוויר ולהתפיח שוב)

  3. מעררבים את חומרי המילוי

  4. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ששווים

  5. פותחים למלבן ומגלגלים מ-2 מצדדים וסוגרים לצורת סירה

  6. ממלאים את הבצק בגבינה ואופים בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות עד שהוא מזהיב

  7. מוציאים מהתנור, מזיזים קצת את הגבינות שמים חתיכת חמאה (לא חובה) ושוברים פנימה ביצה ומחזירים לתנור ל-2-3 דקות נוספות

  8. בתאבון