לןגן

מרק סלק Борщ

מאת: לודמילה קופסטייטיס קושניר, פורסם: 20/08/2020 | 18:06
מרק סלק Борщ

תקציר המתכון: מי שעשה עליה לארץ מברית המועצות ובעיקר ממדינות אוקראינה, מולדובה, רוסיה וגם כל השאר, מבין אותי ואת המרק הזה . המרק הזה מוכר יותר על בסיס בשר, אבל אצלי האופציה הצמחונית שלו , ז"א בלי בשר . מזין ובריא . טעים 🔥

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. מטגנים בצל קצוץ עד שיזהיב.

  2. 2. מוסיפים אל הבצל את 2 גזרים מגורדים ו1 סלק גדול מגורד.

  3. 3. מטגנים יחד עד שהכל נהיה רך.

  4. מוסיפים מיץ מחצי לימון ו 1,5 רסק עגבניות . מבשלים יחד עוד 2 דקות ומורידים מהאש.

  5. 4. במקביל עם טיגון הבצל גזר וסלק : בסיר (אצלי סיר של 4 ליטר) - ממלאים מיים כ2/3 מהסיר ומרתיחים.

  6. מוסיפים 1,5 כף מרק עוף וזורקים למים הרותחים האלה 2-3 תפוח אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.

  7. מחכים עד שתפוח אדמה יהיה רך .

  8. 5. מוסיפים למים 2/3 כרוב חתוך דק .

  9. 6. מביאים לרתיחה ומוסיפים כל מה שעל המחבת.

  10. 7. מוסיפים חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר - קצוץ דק הכל. אני אוהבת גם להוסיף 2-3 שיני שום קצוץ דק.

  11. 8. טועמים.

  12. אם חסר מלח -מוסיפים מלח. אם חמוץ מדי מוסיפי חצי כפית סוכר.

  13. 9. מבשלים 15-20 דקות.

  14. בתאבון. ❣