תקציר המתכון: מי שעשה עליה לארץ מברית המועצות ובעיקר ממדינות אוקראינה, מולדובה, רוסיה וגם כל השאר, מבין אותי ואת המרק הזה . המרק הזה מוכר יותר על בסיס בשר, אבל אצלי האופציה הצמחונית שלו , ז"א בלי בשר . מזין ובריא . טעים 🔥
קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
1. מטגנים בצל קצוץ עד שיזהיב.
2. מוסיפים אל הבצל את 2 גזרים מגורדים ו1 סלק גדול מגורד.
3. מטגנים יחד עד שהכל נהיה רך.
מוסיפים מיץ מחצי לימון ו 1,5 רסק עגבניות . מבשלים יחד עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
4. במקביל עם טיגון הבצל גזר וסלק : בסיר (אצלי סיר של 4 ליטר) - ממלאים מיים כ2/3 מהסיר ומרתיחים.
מוסיפים 1,5 כף מרק עוף וזורקים למים הרותחים האלה 2-3 תפוח אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
מחכים עד שתפוח אדמה יהיה רך .
5. מוסיפים למים 2/3 כרוב חתוך דק .
6. מביאים לרתיחה ומוסיפים כל מה שעל המחבת.
7. מוסיפים חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר - קצוץ דק הכל. אני אוהבת גם להוסיף 2-3 שיני שום קצוץ דק.
8. טועמים.
אם חסר מלח -מוסיפים מלח. אם חמוץ מדי מוסיפי חצי כפית סוכר.
9. מבשלים 15-20 דקות.
בתאבון. ❣