לןגן

אבטיח מלוח

מאת: לודמילה קופסטייטיס קושניר, פורסם: 20/08/2020 | 16:37
אבטיח מלוח

תקציר המתכון: אבטיח עם מלח ? מכירים. אבטיח עם בולגרית או פטה? בטח מכירים. אבל מי מכיר אבטיח בתור מנת "החמוצים" שמוגשת כתוספת למנות העיקריות , בעיקר בשריות? מי שעשה עליה ממולדובה, רומניה, אוקראינה יבינו את ההתלהבות שלי.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר על אש גבוהה- על כל 1 ליטר מים מוסיפים כף מלח גדושה (עם הר) וכף סוכר רגילה (ללא הר)

  2. מביאים לרתיחה.

  3. מכבים את האש ונותנים להתקרר.

  4. בינתיים מסדרים בשכבות שמיר ושום ואבטיח .

  5. שכבה אחת של שמיר ושום ,

  6. שכבה מעל -חתיכות אבטיח (עם הקליפה. אם אתם רואיפ שהקליפה הירוקה לא יפה אז תורידו אותה בשכבה דקה כך שישאר החלק הלבן רק) .

  7. השכבה האחרונה -שמיר ושום.

  8. מוסיפים את המיים עם סוכר ומלח המצוננים.

  9. מכסים עם מכסה כבד או צלחת .

  10. מחכים 3-4 ימים בלי להכניס את זה למקרר .

  11. אחרי שטועמים ומבינים שהחמוצים מוכנים - מחזיקים במקרר.