תקציר המתכון: אבטיח עם מלח ? מכירים. אבטיח עם בולגרית או פטה? בטח מכירים. אבל מי מכיר אבטיח בתור מנת "החמוצים" שמוגשת כתוספת למנות העיקריות , בעיקר בשריות? מי שעשה עליה ממולדובה, רומניה, אוקראינה יבינו את ההתלהבות שלי.
קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בסיר על אש גבוהה- על כל 1 ליטר מים מוסיפים כף מלח גדושה (עם הר) וכף סוכר רגילה (ללא הר)
מביאים לרתיחה.
מכבים את האש ונותנים להתקרר.
בינתיים מסדרים בשכבות שמיר ושום ואבטיח .
שכבה אחת של שמיר ושום ,
שכבה מעל -חתיכות אבטיח (עם הקליפה. אם אתם רואיפ שהקליפה הירוקה לא יפה אז תורידו אותה בשכבה דקה כך שישאר החלק הלבן רק) .
השכבה האחרונה -שמיר ושום.
מוסיפים את המיים עם סוכר ומלח המצוננים.
מכסים עם מכסה כבד או צלחת .
מחכים 3-4 ימים בלי להכניס את זה למקרר .
אחרי שטועמים ומבינים שהחמוצים מוכנים - מחזיקים במקרר.