חמין
מאת: יפה כהן, פורסם: 15/08/2020 | 16:16
תקציר המתכון:
טעים מתאים לחורף
ולהרבה סועדים ונוח להגשה ...
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
להשרות בלילה או שתי כוסות
-
שועית אפשרי לערבב עם שועית אדומה
-
או חומוס גרגרים מה שאוהבים יותר
-
לקלף תפוח אדמה קטן כמות
-
לפי הסועדים
-
( לכל אדם שתי תפוח אדמה קטן )
-
בטטה בנוני לחצות לשתיים
-
בצים לפי מספר הסועדים
-
בשר שריר מספר 8 400 גרם עד חצי קילו
-
אורז שתי כוסות לישתוף טוב
-
כף מרק עוף מעט פילפל שחור
-
רבע כוס שמן לערבב טוב ולהכניס את הכל לתוך שקית קוקי
-
אופציה שניה חיטה לישתוף טוב שתי כוסות חיטה לשים פילפל יבש לישתוף
-
ולחתוך לחצי כשתי פילפלים
-
כמה שיני שום שתי כפות פפריקה אדומה אפשר חריפה אם אין ילדים
-
מלח לפי טעם חצי כוס שמן לערבב
-
להוסיף מים לבשל בגז כחצי שעה ולהעביר לשקית קוקי
אופן הכנה
-
סיר חשמל לבישול איטי
-
להניח את הקיטניות בתחתית הסיר
-
מעל את הבשר
-
לפזר את התפוח אדמה והבטטה
-
ומעל הבצים
-
להוסיף מים עד גובה התכולה
-
רבע כוס שנן מלח פילפל שחור
-
כשרותח להוסיף כף דבש או תמר
-
מעל את שקית האורז או החיטה
-
או שניהם אפשר לעשות כמות קטנה
-
כדי שיהיה מקום לשתי השקיות
-
להדליק על חום גבוה את הסיר ואחרי
-
חמש שש שעות להנמיך את החום
-
וליבדוק מדי פעם שיש נוזלי מספיק אם אין להרתיח מים ולהוסיף יוצא מעדן
-
ואם אורחים מפתיעים תמיד יש מספיק
-
לכולם זה היתרון בחמין בהצלחה