תקציר המתכון: אפשר להכין קרקרים מקמחים שונים.. קמח חומוס, קמח טף, קמח תירס... הרעיון הוא ליצור עיסה נוזלית וסמיכה של הקמח, מים, שמן זית, ותוספות , למרוח אותה בתבנית אפיה עם מרית של עוגה, לאפות כעשר דק', לסמן ריבועים ולאפות עוד כרבע שעה עד שמוכן.
קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מוסיפים את כל הרכיבים לקערה
ומערבבים טוב טוב.
אם העיסה סמיכה מידי- להוסיף מים. היא צריכה להיות נוזלית כמו עוגה לפני אפיה פחות או יותר.
אפשרי להוסיף ולגוון בתוספות- בזילוקום יבש, שום כתוש, גרעיני דלעת, גרעיני פשתן ועוד מה שאוהבים.
מחממים תנור ל170 מעלות בערך ( תלוי בתנור שלכם.. חום בינוני שלא ישרף מהר)
שופכים את העיסה לתבנית עם נייר אפיה.
מורחים את העיסה בצורה שווה עם מרית או ע''י נדנוד עדין של התבנית מצד לצד. חשוב! כי אחרת חלק נאפים וחלק לא...
מפזרים מלח גס ושומשום מעל.
אופים כעשר דק'
מסמנים ריבועים בעזרת סכין.
אופים עוד כרבע שעה עד שהקרקרים מוכנים- יבשים ולא שרופים.
לפעמים חלק מהקרקרים נהיים מוכנים לפני האחרים, אפשר להוציא אותם ולהמשיך באפיה.
בתאבון ולבריאות !