לןגן

סלט חצילים בטעם כבד

מאת: מירי גולני, פורסם: 02/08/2020 | 10:03
סלט חצילים בטעם כבד

תקציר המתכון: החצילים לא מטוגנים. הם אפויים בתנור. קרדיט למתכון המוצלח של ליהי קרויץ

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לפרוס את החצילים (עם קליפה) לאורך ולחתוך לקוביות

  2. בתבנית התנור ע"ג נייר אפייה לפזר את קוביות החצילים, מעל לחצילים לפזר 1/2 כף מלח, מעט פלפל שחור ו-3 כפות שמן זית לערבב עם הידיים, ולשטח בתבנית

  3. לאפות 40 דקות בחום 190 מעלות. מדי פעם לערבב את החצילים עם כף מעץ

  4. בינתיים מזהיבים את הבצלים עם 1.5 כפות זמן זית

  5. מבשלים בסיר את הביצים עד שיהיו קשות

  6. לשים במעבד מזון את החצילים, הבצל המטוגן (להשאיר 2 כפות בצל מטוגן בצד, לקישוט המנה), ביצים ואגוזי המלך

  7. לטחון את התערובת, לתערובת גסה, שלא תהיה כמו מחית

  8. להוסיף 2 כפות מיונז,לטעום ולבדוק אם צריך להוסיף כף נוספת. לטעום ולשפר טעמים. אם התערובת לא מספיק מתובלת להוסיף כ-1/2 כפית מלח וקורט פלפל שחור